Pannā bez taukvielām īsi apgrauzdē Indijas riekstus, pēc tam atdzesē un sasmalcini tos. Nomazgā papriku un sagriez to mazos kubiņos. Nomazgā baziliku, nokrati lieko ūdeni, noplūc lapiņas un sakapā tās. Pārgriez avokado uz pusēm, izņem kauliņu, tā mīkstumu mazos gabaliņos izņem ar karoti un apslaki ar citrona sulu. Visu samaisi. Notīri ķiplokus un izspied tos caur ķiploku spiedi, pēc tam tos pievieno kopā ar sāli un pipariem pēc garšas.
Saldo kartupeļu grauzdiņš ar avokado un paprikas salsas mērci
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 20 g Indijas rieksti
- 0,5 Pipari
- 2 zariņi Baziliks
- 1 tējkarote Citrona sula
- 1 Ķiploka daiviņa
- Sāls
- Pipari
- 240 g Saldais kartupelis
- 1 Avokado
Pagatavošana
Nomizo saldo kartupeli un sagriez nepilnu centimetru biezās šķēlēs. Grauzdē tās tosterī 3–4 reizes līdz tās kļūst mīkstas un viegli brūnas. Pēc tam uzklāj tām salsas mērci un pasniedz nekavējoties.