Spāņu omlete tortilla ar turku zirņiem un vīnā sautētu "Chorizo" desu

Sol&Mar
Sol&Mar
Spāņu omlete tortilla ar turku zirņiem un vīnā sautētu "Chorizo" desu image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 600   g Vārīti kartupeļi
    • 4   ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa
    • 6   gabali Olas
    • 2   gabali Lociņi
    • 1   glāze Turku zirņi
    • 0,5   gabali Desa "Chorizo"
    • 1   daiviņa Ķiploks
    • 2   gabali Sīpols
    • 250   ml Sausais sarkanvīns
    •   Sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ar mizu vāri apmēram 20 min.

  2. Nomizo tos, sagriez kubiņos un cep uz vidēja karstuma sakarsētā olīveļļā līdz zeltainam brūnumam.

  3. Kartupeļiem pievieno turku zirņus, smalki sagrieztus lociņus, sāli un piparus pēc garšas un visu īsu brīdi cep kopā.

  4. Kartupeļu un turku zirņu maisījumu pārlej ar sakultām olām.

  5. Liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 min.

  6. Tikmēr sagriez sīpolus, ķiplokus un sautē nelielā olīveļļas daudzumā, uz vidēja karstuma, apmēram 5 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.

  7. Pievieno ripiņās sagrieztu Chorizo desu un sautē vēl 5 minūtes.

  8. Pārlej sīpolu, ķiploku un desas maisījumu ar sarkanvīnu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, lai iztvaiko alkohols, bet ēdiens tiek piesātināts ar vīna garšu.

  9. Tortillu griež gabaliņos pasniedz ar Chorizo sarkanvīnā!