Tītara filejas šašliks koriandra marinādē

Tītara filejas šašliks koriandra marinādē image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:30 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1   kg Tītara fileja
  • Marinādei:

    • 300   g Majonēzes
    • 2   tējkarotes Koriandra sēklas
    •   buntītes Svaigi koriandri
    • 1   tējkarote Sāls
    • 1   tējkarote Malti melni pipari
    • 0,5   gabali Citroni
    • 1   tējkarote Medus
    • 3   daiviņas Ķiploki
  • Burkānu pagatavošana:

    • 500   g Mazie burkāni
    • 2   ēdamkarotes Medus
    • 0,5   tējkarotes Sāls
    • 0,5   tējkarotes Malti melni pipari
    • 30   g Sviests
    • 1   ēdamkarote Augu eļļa

Pagatavošana

  1. Tītara fileju sagriež mazākos gabaliņos.

  2. Pagatavo marinādi. Koriandru sakapā, ķiploka daiviņas sasmalcina, visu liek bļodā, pievieno majonēzi, sulu un mizu no ½ citrona, koriandra sēklas, sāli, piparus un medu. Visu samaisa, tad pievieno gaļu un ar rokām to apviļā marinādē. Atstāj iemarinēties vismaz uz 4 stundām vai uz nakti.

  3. Kad gaļa samarinējusies, to cep uz grila restēm, kamēr gatava un mīksta.

  4. Pagatavo burkānus. Tos nomazgā, liek bļodā, pievieno eļļu, sviestu, sāli, piparus un medu, ar rokām tos apviļā. Burkānus liek metāla cepamajā traukā un pārklāj ar foliju vai vienkārši ietin folijā un liek uz grila cepties 30–40 minūtes, līdz tie ir mīksti un karamelizējušies. Tītaru bauda kopā ar karamelizētajiem burkāniem.