Burkānu un turku zirņu salāti

Burkānu un turku zirņu salāti image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 500   g Burkāni
    • 1   Sīpols
    • 2   - 3   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 1   tējkarote Koriandrs
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 400   g Turku zirņi
    • 1   Rozmarīna zariņš
    • 200   g Grieķu jogurts
    • 2   Ķiploku daiviņas
    • 1   - 2   tējkarotes Citrona sula
    • 100   g Lapu salāti
    • 2   ēdamkarotes Sezama sēklas

Pagatavošana

  1. Notīri burkānus un sarīvē smalkās sloksnītēs. Nomizo un sagriez sīpolu smalkos gredzenos. Ik pa brīdim apmaisot, apmēram 5 minūtes apcep sīpolus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Pievieno koriandru, sāli un piparus. Pēc tam ļauj visam  atdzist.

  2. Nokās turku zirņus, noskalo un notecini tos. Nomazgā rozmarīnu un sakapā tā lapiņas. Samaisi to ar jogurtu. Notīri ķiplokus un izspied tos caur presi, pievieno sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.

  3. Ieliec turku zirņu un burkānu maisījumu jogurtā un ļauj tam ievilkties vismaz 1 stundu. Pirms pasniegšanas nomazgā un nosusini lapu salātus, pēc tam saplucini tos. Visu izkārto uz šķīvja. Pārbaudi burkānu salātu garšu, izkārto šķīvī un, ja vēlies, pārkaisi ar sezama sēklām.