Notīri burkānus un sarīvē smalkās sloksnītēs. Nomizo un sagriez sīpolu smalkos gredzenos. Ik pa brīdim apmaisot, apmēram 5 minūtes apcep sīpolus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Pievieno koriandru, sāli un piparus. Pēc tam ļauj visam atdzist.
Burkānu un turku zirņu salāti
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 500 g Burkāni
- 1 Sīpols
- 2 - 3 ēdamkarotes Olīveļļa
- 1 tējkarote Koriandrs
- Sāls
- Pipari
- 400 g Turku zirņi
- 1 Rozmarīna zariņš
- 200 g Grieķu jogurts
- 2 Ķiploku daiviņas
- 1 - 2 tējkarotes Citrona sula
- 100 g Lapu salāti
- 2 ēdamkarotes Sezama sēklas
Pagatavošana
Nokās turku zirņus, noskalo un notecini tos. Nomazgā rozmarīnu un sakapā tā lapiņas. Samaisi to ar jogurtu. Notīri ķiplokus un izspied tos caur presi, pievieno sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.
Ieliec turku zirņu un burkānu maisījumu jogurtā un ļauj tam ievilkties vismaz 1 stundu. Pirms pasniegšanas nomazgā un nosusini lapu salātus, pēc tam saplucini tos. Visu izkārto uz šķīvja. Pārbaudi burkānu salātu garšu, izkārto šķīvī un, ja vēlies, pārkaisi ar sezama sēklām.