Grilēts baklažānu kārtojums uz tomātu karpačo

Grilēts baklažānu kārtojums uz tomātu karpačo image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 25 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1   pāksts Sarkanais čili
    •   Ķiploku daiviņas
    • 0,5   tējkarotes Oregano
    • 4   - 5   ēdamkarotes Olīveļļa
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 1   Baklažāns
    • 2   Tomāti
    • 1   ēdamkarote Citrona sula
    • 100   g Aitas siers

Pagatavošana

  1. Nomazgā un iztīri čili pāksti. Notīri ķiplokus. Abus smalki sakapā, pēc tam samaisi ar oregano, 3 ēdamkarotēm eļļas, nedaudz sāls un pipariem un ļauj visam ievilkties 30–60 minūtes.

  2. Nomazgā baklažānu, nenoņem kātiņu. Sagriez to gareniski aptuveni 1 cm biezās šķēlēs tā, lai tās pie kātiņa vēl turētos kopā. Apsmērē tās plānā kārtā ar garšvielu eļļu un cep uz karsta grila 2–3 minūtes no katras puses, pēc tam apsmērē ar eļļu vēl 1–2 reizes.

  3. Pa to laiku notīri un plānās šķēlēs sagriez tomātus. Izkārto tomātu šķēles uz šķīvja, apkaisi ar sāli, pipariem, atlikušo eļļu un citrona sulu. Uz tomātiem izkārto baklažānu vēdekļa formā un pārkaisi visu ar aitas sieru.