Nomazgā un nosusini mellenes. Notīri un sagriez kubiņos sīpolus. Nomazgā rozmarīna zariņu, nokrati no tā lieko ūdeni, noplūc lapiņas un sakapā tās. Visu kopā ar kanēli, tējkaroti sāls, 1/4 tējkaroti kajēnas piparu, cukuru un etiķi uzvāri katliņā.
Melleņu čatnijs
Sastāvdaļas
8
Porcijas
-
- 500 g Mellenes
- 150 g Sīpols
- Rozmarīna zariņi
- 1 tējkarote Kanēlis
- Sāls
- Kajēnas pipari
- 75 g Brūnais cukurs
- 50 ml Balzamiko etiķis
- 1 - 2 ēdamkarotes Citrona sula
Pagatavošana
Vāri čatniju 15–20 minūtes uz lēnas uguns, sākumā ik pa laikam apmaisot. Kad čatnijs sabiezē, maisi to biežāk, lai tas nepiedegtu. Pievieno sāli, kajēnas piparus un, ja nepieciešams, citrona sulu pēc garšas. Pēc tam čatniju sapildi ar karstu ūdeni izskalotās burciņās. Noslēdz burciņas un ļauj tām atdzist.