Melleņu čatnijs

Melleņu čatnijs image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

8 Porcijas
    • 500   g Mellenes
    • 150   g Sīpols
    •   Rozmarīna zariņi
    • 1   tējkarote Kanēlis
    •   Sāls
    •   Kajēnas pipari
    • 75   g Brūnais cukurs
    • 50   ml Balzamiko etiķis
    • 1   - 2   ēdamkarotes Citrona sula

Pagatavošana

  1. Nomazgā un nosusini mellenes. Notīri un sagriez kubiņos sīpolus. Nomazgā rozmarīna zariņu, nokrati no tā lieko ūdeni, noplūc lapiņas un sakapā tās. Visu kopā ar kanēli, tējkaroti sāls, 1/4 tējkaroti kajēnas piparu, cukuru un etiķi uzvāri katliņā.

  2. Vāri čatniju 15–20 minūtes uz lēnas uguns, sākumā ik pa laikam apmaisot. Kad čatnijs sabiezē, maisi to biežāk, lai tas nepiedegtu. Pievieno sāli, kajēnas piparus un, ja nepieciešams, citrona sulu pēc garšas. Pēc tam čatniju sapildi ar karstu ūdeni izskalotās burciņās. Noslēdz burciņas un ļauj tām atdzist.